Extra feestdag in december geslaagd!

Zaterdag 17 december ligt weer achter ons. Het blijft toch wel een heel erg fijne traditie, het uitje naar een wedstrijd in (tot nu toe) de Bundesliga. Gelsenkirchen dit maal het decor van de wedstrijd Schalke 04 – SC Freiburg. Schalke!!!….. 04…… Schalke…… 04….!!

35 man…. herstel… 34 man en 1 vrouw hadden zich opgegeven voor de trip naar Duitsland, een prachtig resultaat! Nog net niet genoeg voor de dubbeldekker, dat is het doel voor volgend jaar. Met ook een mooie deelname uit Drachten en een enkeling uit Heerenveen, vertrokken we vanuit Friesland. En… er was koffie!! Alleen niet heel erg veel… 🙁 volgend jaar nog strakker regelen met die Dalstra’s.

02-koffie

De voorzitter heette iedereen welkom en legde nog even de rituelen uit. Koffie, oranjekoek, pauze, toto etc. kwam voorbij. Uiteraard werd er ook alweer snel een kaart gelegd in de bus. Helaas moesten een aantal vaste kaarters deze keer verstek laten gaan, we hopen dat zij snel herstellen en volgend jaar (dat wordt de 10e keer!) weer van de partij zijn.

03-bratwurst

Rond 12:30 even een stop bij de grens. De eerste bratwursten werden gespot. Na de moeizame herstart (iets met een accuonderbreker) van de bus vervolgden wij onze weg naar Gelsenkirchen. Daar aangekomen even heerlijk genieten van de afslag, waar de Duitsers op 10 meter van het einde (terwijl de file al 2 km terug is begonnen) nog ff lekker gaan invoegen. Ach, we hadden de tijd.

Met een Schalke 04 print op het raam parkeerde onze buschauffeur Roelof de bus op de ‘Gästbusse’ parkeerplaats… toch maar ff verwijderd dat A4-tje, mede op advies van een Duitse ordehandhaver (waarschijnlijk genaamd Johann). Je wilt toch niet terugkomen en zien dat je bus al is gesloopt, dat willen we toch echt zelf doen. (Het liedje is ‘buschauffeur, we GAAN je busje slopen’ en niet ‘je busje is gesloopt’.)

04-stadion

Op naar het stadion welke gesponsord wordt door het merk wat de rest v/d dag centraal heeft gestaan… Veltins bier! Jawel, de Veltins Arena. Bratwurst, curry-wurst, pils und andere erfrischungen waarbij je wel even moest betalen met een Knappekart. Mocht je geld op je kaart overhouden, kon je dat later weer terugvorderen. Dus wat deed onze penningmeester na de wedstrijd terwijl iedereen al in de bus zat te wachten… maar goed, eerst de wedstrijd!

05-tribune

06-sfeer

Heerlijk sfeertje in de Arena en een hoge plek voor ons op de lange Oost-zijde. De wedstrijd zelf was erg behoudend en de eerste helft met zeer weinig hoogtepunten. Dus dan maar eens letten op het arbitrale trio… vielen toch wel wat dingen op die we niet in Nederland vaak zien. Zo wandelde de scheidsrechter meer dan dat ie in draf was en mocht er in Duitsland een diagonaal bestaan, dan gebruiken ze daar een andere definitie voor. En let eens goed op onze vriend hieronder… da’s toch wel opvallend of nie.

07-wedstrijd

Na in de rust weer de nodige drank en voedsel te hebben opgehaald en weggebracht, leverde de tweede helft gelukkig iets meer spektakel op… maar het bleef toch wel een wedstrijd met veel Deutsche grundlichkeit. Uiteindelijke eindstand:

08-eindstand

Terug naar de bus en op naar de Chinees in Duiven. Onderweg werd de uitslag van de toto bekend gemaakt. De winnaar dit jaar… Jeen Boringa!! Van harte Jeen. Om 19:30 aangekomen bij het Chinese restaurant. Het schijnt dat we deze al eens eerder hebben bezocht en we vingen enige ongeruste geluiden op. Maar daar bleek uiteindelijk geen enkele reden voor. Een heerlijk buffet van soep, sushi, koude vis, Chinees, tepanyaki, vruchten en ijs leverde vele blije gezichten en ronde buiken op (4 januari is de nieuwsjaartraining trouwens).

09-chinees

Om 22:30 arriveerde de bus weer in Joure waar de schrijver van dit stuk (uw secretaris) de bus heeft verlaten. Ik ga er vanuit dat deze daarna in 1 rechte lijn naar Leeuwarden is gereden… toch? 🙂

Iedereen die mee was; bedankt voor de leuke gesprekken, de goede sfeer en het mogelijk maken van deze toch wel erg leuke reisjes! Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.